Speelotheek Leen& Speel

Sinds eind 2018 biedt het Weeshuis ook gastvrij onderdak aan speelotheek Leen&Speel. De speelotheek leent speelgoed uit en biedt jonge kinderen van 0-8 jaar zo de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei soorten speelgoed.
Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek staat de speelgoedcollectie nu uitgestald in een meubel dat is geschonken door de Stichting Elisabeth Weeshuis. Tijdens openingstijden van de bieb kunnen leden van de speelotheek zo heel eenvoudig speelgoed lenen en ruilen met hun biebpas.
Dankzij de centrale en laagdrempelige locatie weten steeds meer kinderen, ouders, grootouders en oppasouders de speelotheek te vinden en zijn er minder vrijwilligers nodig. Winst voor iedereen, mede dankzij de prima samenwerking tussen bibliotheek en speelotheek.